Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosalie Hale - Nikki Reed

2010.01.16

Filmbeli karakter:

 

 

Rosalie Lillian Hale 

Vámpír

 

Születési ideje: 1915

 

Ekkor változott vámpírrá: 1933 – 18 éves volt

 

Itt élt eredetileg:Rochester, New York állam

 

Haja színe: Arany szőke

 

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

 

Magassága: ~183 cm

 

Külső jellemzői: szoborszerű szépség, mint egy topmodell, hullámos haj, mely a háta közepéig ér.

 

Családtagjai:

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Édes szülei: apja bankár, anyja háztartásbeli volt. Két öccse is volt.

Párja: Emmett Cullen

Testvére: Jasper Hale

Sógornője: Alice Cullen

Sógora: Edward Cullen

Beceneve: Rosie vagy Rose

 

Átváltoztatta: Carlisle Cullen

 

Hobbijai: Szerelés - Autóbütykölés

 

Autója: Egy piros BMW M3

 

Élettörténete: Ő szenvedte meg a legjobban a vámpírrá válást. Énjének egy része még most is dacol ellene. Rosalie mindig is egy tökéletes, kertvárosi családra vágyott, jól kereső férjjel és jól fésült gyerekekkel. Családja középosztálybeli volt, apja bankári állással dicsekedhetett, aki a szerencsének (de ezt sosem ismerte be) köszönhette, hogy nem viselte meg családját a Nagy Gazdasági Világválság. Anyja háztartásbeli volt. Volt két öccse is, de ő volt anyjuk kedvence. Mire 18 éves lett gyönyörű, ámde felszínes, elkényeztetett, önző lánnyá vált. Annak a banknak, ahol apja dolgozott a tulajdonosa igen gazdag volt, és nem mellékesen egy igen megnyerő Royce nevű fiú utóddal, is rendelkezett. Royce felfigyelt Rosalie szépségére és feleségül kérte. Nem sokkal az esküvő előtt meglátogatta egyik barátnőjét, Verát és kisfiát. Ekkor jött rá hogy ő sosem lesz olyan viszonyban vőlegényével, mint Vera a férjével, és sosem lesz ilyen boldog családja. Hazafelé menet találkozott össze részeg vőlegényével és annak barátaival. Erőszakoskodtak vele, megerőszakolták, megverték, majd az utcán hagyták meghalni. Ekkor talált rá Carlisle. Átváltozása után megkínozta és megölte volt vőlegényét és annak barátait,de nem ivott a vérükből. Amikor először feltűnik az

Alkonyatban, úgy tűnik Bellának, hogy Rosalie féltékeny rá amiért halandó. Nem akarja azt sem, hogy vámpír legyen Bellából. Rosalie amellett hogy hiú és nagyon öntudatos, nagyon szeretne ismét halandó ember és anya lenni, még a halhatatlanságot és szépségét is odaadná érte.

Az Újholdban tévesen tájékoztatja Edwardot Bella öngyilkosságáról, habár Bella csak egy indián szokást, a sziklaugrást próbálta ki.

Az Eclipseben osztja meg Rosalie a múltját Bellával abban a reményben, hogy hátha rá tudja venni hogy ember maradjon. Nagyon élvezi a harcot az új vámpírokkal szemben is.

A Breaking Dawnban először Rosalieval beszél Bella, miután megtudja, hogy terhes, mert emlékszik rá hogy Rosalie is mennyire akart saját gyereket. Rosalie Bella mellett áll az egész terhessége során, és kiáll mellette mikor Bella szülni akar. Miután megszületik Renesmee és megkezdődik Bella átváltozása, Rosalie vigyáz a kicsire.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/alkonyat-twiligh/uploads/rosalie-hale.jpg http://theofficaltwilightfansite.files.wordpress.com/2008/11/rosalie-hale.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nikki Reed

 

 

Született : Los Angeles , Kalifornia , USA, 1988. május 17

Teljes neve: Nicole Houston "Nikki" Reed

Családja: Reed Kaliforniában, Nyugat-Los Angelesben született Cheryl Houston, kozmetikus és Seth Reed, díszlettervező lányaként. Van egy Nathan nevű bátjya. Édesapja zsidó, az édesanyja olasz származású.

Karrierje : Nikki Reed amerikai színésznő és forgatókönyvíró. 2003-ban, a Tizenhárom című film megjelenése után vált híressé, mivel a film forgatókönyvének társszerkesztője volt. Nikki azóta több filmben szerepelt, többek között Dogtown urai és a Mini's First Time. A valódi ismertséget azonban mégis Stephenie Meyer  (Twilight) című könyvéből forgatott film hozta meg, melyben Rosalie Hale-t, a Cullen család gyönyörű szőke vámpírlányát alakítja.

 

Eddigi filmes szerepei :

 

Év Cím Szerep  

2009

New Moon - Újhold

Rosalie Hale

 

2008

Twilight-Alkonyat

Rosalie - Hale

 

2006

Mini's First Time

Mini

 

2003

Thirteen - Tizenhárom

Evie Zamora

forgatókönyvíró

 

2005

Lords of Dogtown -  Dogtown urai

Kathy Alva

 

http://www.twilight-movie-fan.com/images/nikkireed.jpghttp://www4.pictures.gi.zimbio.com/Holly+Hunter+Honored+Hollywood+Walk+Fame+WVyPdQ5mXLQl.jpghttp://twilight-review.com/wp-content/uploads/2009/05/1125-nikki-reed-hair_bd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kocso szandi@citromal.com

(elisz, 2011.02.02 11:34)

szerintem Nikki szebb mint Rosalie,marmint ugy ertem,hogy a valosagban jobban nez ki mint a filmben.Szerintem az eclipsben meg kesz tragedia.Az alkonyatban nezett ki a legjobban a haja pedig fantasztikus volt.

kocso szandi@citromal.com

(elisz, 2011.02.01 13:57)

rosalie elobb volt a cullen csaladban mint jasper ,ezert is egyertelmu ,hogy o Hale nem pedig jasper .Amikor csatlakoztak a cullen csaladhoz alice -el Edward javasolta ,hogy hivjak jaspert hale-nek ,mert annyira hasonlitottak egymasra ,Rosalie pedig beleeggyezett.De attol rosalie is megmaradt hale-nek.Amugy meg bocsi a helyesirasi hibakert most kezdo vagyok egyenlore.

Bettinek

(A szerk., 2010.08.20 16:40)

Szia ! Írtad hogy Cullen a neve,ezért megkerestem a (Twilight) könyvbe , hogy megnézzem hogy akkor most mi a neve.És Rosalie Hale a neve. De idézek is a könyvből ahol leírják: Azt a rész írom le ahol Bella megkérdezi,hogy kik ők: "Azok ott Edward és Emmett Cullen,meg Rosalie és Jasper Hale.(Aki az előbb kimen,az Alice Cullen volt..)

Másik idézet: "A Hale lány meg a fiú tényleg testvérek,sőt ikrek-a két szőke,-de őket is örökbefogadták.....

bettttiiii@citromail.hu

(Betti, 2010.08.11 12:18)

Egyébként Rosalie Cullen a neve!Csak Jasper-nek Hale a neve!