Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esme Cullen - Elizabeth Reaser

2010.01.16

Filmbeli karakter:

(Elizabeth életrajzát lejjebb olvashatod)

 

 

 

Esme Cullen 

 

 

Született: Esme Anne Platt, később Esme Anne Evenson

Vámpír

 

Születési ideje: 1895

 

Átváltozásának ideje: 1921 - 26 éves volt

 

Itt élt eredetileg: Colombus, Ohio

Haja színe: Karamell

 

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

 

Magassága: ~167 cm

 

Külső jellemezői: szív alakú arc, alacsony, formásan nőies,barna haj

Foglalkozása: Restaurátor

 

Családtagjai:

Férje: Carlisle Cullen

Fogadott gyermekei: Edward, Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale.

 

Átváltoztatta: Carlisle Cullen

 

Hobbijai: Építészet, Lakberendezés és restaurálás

 

Élettörténete: 1911-ben, leesett egy fáról és eltörött a lába. A kórházban dolgozó orvos, aki ellátta a sérülést, örökre emlékében maradt. Carlisle Cullen nagy hatással volt rá. Családjával Columbus külterületén egy farmon éltek. Mikor nagyobb lett, és már minden barátnője férjhez ment, elhatározta, hogy tanárnak tanul és nyugatra költözik. Apja ebbe nem egyezett bele, mondván nem helyénvaló egy fiatal lánynak egyedül élni egy nagyvárosban. A család egyik, ígéretes jövő elé néző jó barátja feleségül akarta venni őt, apja pedig kényszerítette rá, hogy igent mondjon. Érzései közömbösek voltak Charles Evenson iránt, de nem mondott nemet. 1917-ben, 22 évesen feleségül ment hozzá ám hamar rájött, hogy nagy hibát követett el. Charlie a külvilág felé mindig a barátságos arcát mutatta, a magán életben azonban teljesen más volt: bántalmazta őt. Szülei erre csak annyit reagáltak, hogy legyen jó feleség, és hallgasson. Az I. világháború kitörése után nem sokkal behívták férjét katonának, ami kész megváltást jelentett Esme számára. Amikor 1919-ben hazatért, a helyzet rosszabb lett mint volt. Nemsokkal ezután Esme teherbe esett, és ez volt az, ami végül rávette a szökésre, hisz nem akarta gyermekét ilyen körülmények között nevelni. Egy másod-unokatestvérénél húzta meg magát Milwaukee-ban. Hamar beilleszkedett, hadi özvegynek adta ki magát és egy kis helyi közösségben tanított. 1921-ben nem sokkal születése után tüdőfertőzésben meghalt a gyermeke. Esme úgy érezte nem maradt semmije. Egy szikláról leugorva próbált meg véget vetni az életének. Carlisle emlékezett rá a korábbi találkozásukról, és semmiképpen sem akarta, hogy meghaljon. Így átváltoztatta őt. Mikor kinyitotta szemét és meglátta azt az arcot, akire 16 éves kora óta mindig visszagondolt, nem bánta, hogy vámpír lett. Nem fogadta olyan könnyedén, mint Emmett, de boldog volt, hogy rátalált álmai férfijára. Anyai ösztönei örökre benne maradtak, a családban ő tölti be az anya szerepet. Esme Bellát is saját gyermekeként szereti. A negyedik részben derül ki hogy Esme kapott egy dél-amerikai szigetet Carlisle-tól, amit Esme szigetnek neveztek el. Itt tölti Edward és Bella a nászútját.

 

http://4.bp.blogspot.com/_hq0-dw3yfNs/SXDJNtDTIDI/AAAAAAAAACY/WKmYvmZT1uU/s320/esme_cullen.jpg  http://www.filmgrenade.com/wp-content/uploads/2008/08/emse1.png

 

 

 

 

 

Elizabeth Reaser

 

Családja:

Elizabeth Ann Reaser amerikai színésznő 1975. június 15-én Bloomfield-ben, Michigan-ben született. Három lánytestvér közül, ő a középső.

 Karen Davidson (háztartásbeli) és John Reaser (ügyvéd) lánya. A mostohaapa William Davidson milliárdos üzletember volt. Miután meghalt, Elizabeth édesanyja Karen lett a tulajdonosa a Detroit Pistons-nak. Középiskola alatt több alkalmi munkát is vállalt. Az Oakland University főiskolára járt Rochester Hills-be, Michigan-be, majd végül a Juilliard School-ban diplomázott dráma szakon.

Filmjei:

Legismertebb szerepei közé tartoznak a 2005-ban forgatott Stay-ben (Maradj!), a The Family Stone-ban (Kőkemény család), és a Saved-ben. 2008-ban főszerepet kapott a CBS Fantasy/Dramedy-sorozatában a The Ex-List-ben, amiben a sorozat főszereplőjét, Bella Bloomot játszotta, amely egy (csonka) évad után végett ért.

2006-ban a Jury Award díjat kapta meg a Newport Beach Film Festival-on a Sweet Land-ban (Behajóztam az életébe...) nyújtott alakításáért. 2007-ben ugyanezért a filmért a Independent Spirit Award-on a Best Female Lead kinevezést nyerte meg. Ugyanebben az évben, vagyis 2007-ben a Primetime Emmy Award-on a Outstanding Guest Actress díjat nyerte meg a Grey's Anatomy-ban (Grace Klinika) nyújtott kiemelkedő alakításáért. Amiben egy terhes, amnéziában szenvedő nő játszott. 2008-ban készítették el, Stephenie Meyer bestsellerének a Twilight-nak (Alkonyat) a filmes adaptációját, amelyben Esme Cullen-t alakítja.
A könyvsorozat további megfilmesítésében is őt láthatjuk Esme szerepében.

http://2.bp.blogspot.com/_m_l53vwuXbs/Suh9fJOfIOI/AAAAAAAAAXg/QOUHotYVGss/s400/031709_reaser_400x400.jpghttp://img2.timeinc.net/instyle/images/2009/GalxMonth/12/122909-elizabeth-reaser-400.jpgElizabeth Reaser

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.